РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТ – ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ?

  • HOME
  • BLOG
  • РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТ – ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ?

Нуждата от ремонт на апартамент може да бъде продиктувана от покупката на ново жилище или ремонтиране на старо такова. Ремонтът на апартамента може да се раздели на два основни етапа – планиране и реализация, като те са еднакво важни за крайния резултат.

ПЛАНИРАНЕ

   Планирането е изключително важно и от него зависи дали ще живеем в дом, в който наистина ще се чувстваме добре и ще ни служи по начина, по който желаем, или дом, в който ще съжаляваме за грешните и прибързаните решения. Тук трябва да се отдели достатъчно време, да се обмисли както цялостната идея, така и всяка една малка подробност.  Правилното планиране играе изключително съществена роля за реализацията на целия проект. Ето и част от позитивите, които носи:

  1. Цената на ремонта може да се намали драстично, тъй като грешките ще се сведат до минимум (промените в движение могат да струват доста скъпо). В изключително голямата палитра от материали може да се намери необходимото на възможно най-ниски цени.
  2. При яснота за това, което желаем, знаем точно какво да изискваме. Това ще спести много нерви и проблеми както на нас, така и на изпълнителя.
  3. Цялостният срок за ремонта на апартамента ще се намали драстично.

Нашият съвет тук е да се обърнете към специалист, който ще доразвие Вашата идея, ще отговори на всички Ваши въпроси и ще направи това начинание много по-приятно за Вас.

РЕАЛИЗАЦИЯ

Най-важното решение тук е да изберем кой ще бъде изпълнителят на ремонта, като са възможни няколко варианта и всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

   1. Доверяваме се на майстор

   Тук рискът е доста голям, особено в случаите, когато е непознат за нас човек. Проучете възможно най-добре както него, така и неговата работа. Най-добрият вариант е той да ви е препоръчан от близък, на когото може да се доверите. Ние смеем да твърдим, че в България има изключително добри майстори, които могат да свършат чудесна работа, но  рискът да попаднем на грешния, е доста голям. Важно е да споменем и за една масово срещана черта при българския майстор, а именно, че той знае и разбира от „всичко“. А това може да ни струва доста скъпо. Другият голям недостатък е липсата на гаранция, различна от обещание, че ако в бъдеще се появи дефект, ще бъде отстранен. Съществува риск и като се наемат различни майстори за отделните етапи, тъй като видовете работи са взаимно свързани и ако не са синхронизирани правилно, ремонтът може да се проточи във времето.

   2. Специализирана фирма

   Фирмата ще планира, организира и контролира всички строително-монтажни дейности през целия строителен процес. Ще получите подробна оферта, финансов график, договор и гаранция. Целият процес ще е изключително улеснен за Вас, няма да бъде необходимо да си губите времето в доставка на материали и наблюдаване на майстори.  Важен фактор е и че строителната фирма разполага с различни специалисти за отделните сфери – строителни инженери, архитекти, дизайнери, ВИК, електро и др. Това са хора, тясно специализирани в определена сфера, които са се развили във времето и усъвършенствали в едно основно направление.

Нашият съвет е да се информирате максимално подробно за хората, които потенциално ще изпълняват Вашия ремонт, да поискате оферти от няколко места и да прецените, в зависимост от знанията си в сферата на строителството и от времето, с което разполагате,  кой е найподходящият вариант за Вас.

About us

ЕlenovBUILD LTD е строителна компания, създадена в гр. София през май 2019 година от Николай Еленов и Владимир Еленов.
Ние произхождаме семейство с дълбоки традиции в строителството.

Последвайте ни

en_USEnglish